Varför använda intimtvätt?

Underlivet trivs bäst med varmt vatten och mild intimtvål. De känsliga slemhinnorna i underlivet torkar lätt ut och blir irriterade.

Starkt doftande tvålar och tvålar med högt pH-värde kan orsaka besvär. Klåda och brännande känsla där nere kan vara ett tecken på att man använder för starka produkter som inte är anpassade för underlivet. Smuts som kommer utifrån såväl som kroppens egna produkter som svett, talg och cellrester behöver avlägsnas. Vattenlöslig smuts tvättas enkelt bort med vatten, medan det som är fettlösligt måste tvättas bort med en mild tvål med ett pH-värde nära kroppens eget.

Undvik överdriven tvättning av underlivet eftersom detta är ett känsligt område på kroppen. Överdriven tvättning kan ta bort den naturligt skyddande barriären och orsaka irritation och torrhet.

Asans produkter för intimtvätt har ett anpassat pH-värde och innehåller milda ingredienser och mjölksyra så att du kan tvätta underlivet varje dag utan att störa den naturligt skyddande funktionen. Tag lite Asan i handen och tvätta försiktigt hudvecken i underlivet. Skölj väl, men duscha aldrig direkt upp i slidan. För män är det viktigt att dra tillbaka förhuden vid tvättning för att undvika smegma och obehaglig lukt. Duschar du flera gånger om dagen bör du då och då bara använda vatten.

I underlivet utsätts din hud för extra påfrestningar på grund av fukt från urin, svett och även menstruationsblod för kvinnor. Detta är avfallsprodukter som kroppen vill göra sig av med. Bakterier kan snabbt bildas om du inte är noga med intimhygienen. Underlivet är också det mest intima. För att känna dig tillfreds med hela dig behöver du ha en frisk hud som luktar gott.

 

Följ oss