Intimrakning - asanintim.se

Intimrakning

Intimrakning Asan

Könshår måste rakas bort! Nej då – den myten har vi redan slagit hål på. Men en del gillar att raka underlivet, och det är självklart okej. Det är inte farligt att raka bort håret i underlivet, men kom ihåg att könshåret även har en skyddande funktion.

Skonsam rakning av underlivet

Alla som har rakat underlivet har förmodligen råkat ut för den irritation det kan orsaka. Röda prickar, och inåtväxande hårstrån kan uppstå som en följd av irritation på hudytan. Felaktig rakning eller friktion från tätsittande kläder kan vara en orsak.

Könshåret hjälper till att skydda underlivet så att det är luftigt vid vaginan samtidigt som slemhinnorna skyddas. Därför bör kvinnor som ofta råkar ut för besvär vid rakning vara extra försiktiga. Håret skyddar mot yttre stimuli - när håret avlägsnas genom intimrakning kan hudytan bli irriterad till följd av friktion från täta kläder.

Hur rakar man underlivet utan att få röda prickar?

Om du är en av dem som rakar underlivet ofta, kanske du undrar hur man ska raka sig för att undvika utslag. Det kommer alltid att bli lite irritation, men de här tipsen hjälper dig att minska irritationen vid intimrakning:

  • Använd varmt vatten i det intima området innan du börjar rakningen. På så sätt öppnas porerna och hårborttagningen blir en mindre påfrestning för huden.
  • Raka i den riktning som håren växer.
  • Skölj väl med kallt vatten för att stänga porerna och förhindra bakterier att komma in.
  • Torka med en ren handduk.
  • Använd en mild skrubb på hudytan i det intima området en gång i veckan. På det här sättet tar du bort döda hudceller och hjälper håren att växa ut igen och undviker inåtväxande hårstrån.
  • Byt rakblad ofta - ju skarpare desto lättare tas håret bort, och då blir området mindre irriterat.
  • Tvätta underlivet med Asan Shower & Shave för att undvika irritation och uttorkning.

Asan Shower & Shave för intimrakning

Asan Shower & Shave är extra mild och skonsam mot huden och är därför perfekt för dig som duschar ofta. Den krämiga konsistensen är speciellt anpassad för intimrakning och passar både normal och känslig hud. Det fylliga skummet ger en behaglig rakning och gör huden mjuk och silkeslen. Asan Shower & Shave är dermatologisk testad, fri från parabener och har en mild och härlig doft.

Shoer and shave Asan

Följ oss