Svamp i underlivet - asanintim.se

Svamp i underlivet

Svamp i underlivet

Svamp i underlivet uppstår naturligt och orsakas av jästsvampen Canadia albicans som finns naturligt i kroppen.

Vanligtvis råkar man ut för svampinfektion när den naturliga bakteriefloran i underlivet störs, och svampen får möjlighet att föröka sig. Svampinfektioner är inte skadliga - men de är inte särskilt trevliga.

Många kvinnor får någon gång en svampinfektion i underlivet, men svampinfektioner på könsorganen drabbar sällan män. Det beror på att svampar trivs väldigt bra i slidan, där det är varmt och gott, men inte så bra på penisen. Denna typ av infektion är därför inte vanlig bland män.

Diabetiker och gravida kvinnor är särskilt utsatta och efter en antibiotikakur är man mer mottaglig för svampinfektioner.

Svamp i underlivet - symtom

Symtom på svamp i underlivet är ofta klåda, sveda eller smärta vid samlag. Kvinnor kan få en tjock, vit, illaluktande flytning, och män kan uppleva att ollonet på penisen blir rött, torrt och fnasigt.

Svampinfektioner innebär ofta obehag, men vilka symtom man får och i vilken utsträckning varierar från person till person. Här är vanliga symtom på svamp i underlivet hos kvinnor:

  • Klåda och sveda

  • Torra, röda och svullna slemhinnor

  • Smärta vid sex

  • Förändrade flytningar

Klåda och sveda i underlivet är de vanligaste symtomen och det orsakas av att huden är irriterad. Slemhinnan kan bli torr, röd och svullen. Därför kan kvinnor ofta uppleva ömhet eller smärta under samlag. Flytningarna kan vara tjocka, vita och gryniga, men de kan också vara tunna och påminna om lukten av jäst.

Symtom hos män förekommer ofta på förhuden och ollonet, såsom röda utslag och klåda.

Behandling av svamp i underlivet

Svamp i underlivet är vanligtvis lätt att behandla. Apoteken säljer receptfria läkemedel mot svampinfektioner, både vagitorier (medicin som förs in i slidan) och krämer. Om du har återkommande svampinfektioner i underlivet bör du kontakta läkare, eftersom det kan finnas tecken på andra infektioner i underlivet.

Kom ihåg att ta hand om ditt underliv

Asan mild intimtvätt med tranbär och silkesextrakt är speciellt utformad för känslig hud och daglig intimtvätt. Det låga pH-värdet motsvarar hudens eget, och tillsammans med mjölksyra bidrar det till att behålla hudens naturliga skyddande funktion.

Asan intimvask svamp i underlivet

Följ oss

ASAN

KARO PHARMA
Østensjøveien 27
0609 Oslo

Kontakt

Karo Pharma