Sveda i underlivet - asanintim.se

Sveda i underlivet

Asan intimvask svie i underlivet

Underlivets miljö är känslig och kan lätt bli irriterad. Här är de vanligaste orsakerna till sveda i underlivet.

Infektion i underlivet

Infektioner i underlivet, såsom urinvägsinfektion, bakteriell vaginos och sexuellt överförbara sjukdomar, kan orsaka symtom i underlivet hos en del kvinnor. Infektionerna har olika orsaker och behandlas därmed också olika.

Torra slemhinnor

Torra slemhinnor är vanligt i och efter klimakteriet, men kan påverka kvinnor i alla åldrar – exempelvis vid amning eller till följd av medicinska behandlingar som borttagning av äggstockar och behandling mot bröstcancer. Ett vanligt symptom på torr slemhinna är sveda i underlivet.

Vestibulit och vaginism

Vestibulit och vaginism är smärttillstånd som kan drabba kvinnor och orsaka brännande smärta eller sveda i underlivet i samband med införandet av en tampong eller vid samlag.

Vid vaginism upplever kvinnor smärtor i underlivet som liknar menstruationssmärtor, och vid vestibulit märks svedan i underlivet vid införandet av en tampong eller samlag. Dessa två smärttillstånd kommer ofta i kombination och kan förväxlas med menstruationssmärtor och infektioner som urinvägsinfektion eller svamp i underlivet.

Det finns olika behandlingar för vestibulit och vaginism, såsom bäckenbottenträning eller osteopatibehandling. I vissa fall även lokalbedövande kräm. Om du tror att du har vestibulit eller vaginism, rekommenderas att du kontaktar en gynekolog med kompetens i området så att du får rätt behandling för dig.

Irriterande ämnen

Tvål med hög pH-nivå kan störa balansen i underlivet, ge obehag som sveda och göra kroppen mer mottaglig för infektioner. Vår rekommendation är därför att använda en mild intimtvätt till underlivet.

Förebygg sveda i underlivet

Sveda i underlivet behöver inte betyda att det är något allvarligt fel, men det är ofta en signal om att underlivet är i obalans. Då är det dags att fokusera på ditt eget välbefinnande för att säkerställa att underlivet har det bra.

Undvik fel tvål i underlivet

Underlivet trivs bäst av varmt vatten och mild intimtvål. Man ska aldrig använda vanlig tvål i underlivet då de känsliga slemhinnorna lätt kan bli torra och irriterade. Starkt parfymerade tvålar kan ge allergiska reaktioner. Ofta är klåda och brännande känsla där nere ett resultat av att man använt för starka produkter som inte är anpassade för underlivet. Överdriven tvättning, exempelvis flera gånger om dagen, är heller inte bra.

Asan Original mild intimtvätt är dermatologiskt testad. Konsistensen är krämig, dryg och ger ett behagligt lödder. Asan intimtvätt är skonsam mot den känsliga huden i underlivet och lämnar en frisk och skön känsla efteråt.

Asan orginal svie i underlivet


 

Följ oss